"Jag upplever att patienterna litar på min kunskap och erfarenhet"

Problemlösning och mötet med människor är det som driver Mats Jansson, legitimerad kiropraktor, i sitt jobb på Järfälla Rehab sedan tre år. Läs intervjun med Mats här.

Mats Jansson, legitimerad kiropraktor
Mats Jansson. Foto: Yanan Li

Du har jobbat tre år på Järfälla Rehab. Vad är det bästa med att jobba här?

- Mycket seriösa kollegor som är lättsamma och har nära till skratt.

Vad i jobbet driver dig?

- Problemlösning och mötet med människor. Att varje dag möta människor med olika utgångspunkt och livssituationer. Att försöka sätta mig in i vad som är viktigt för just hen.

Vad känner du att du ger patienterna?

- Det första är att jag tar patientens upplevda problem på allvar. Att patienten känner att hen kan påverka sin egen situation och att jag ställer krav. Jag upplever att patienterna litar på min kunskap och erfarenhet.

Vilka är de viktigaste egenskaperna i din profession?

- Om man ska jämföra kiropraktorerna med övriga professioner så tror jag det är främst två egenskaper som uppskattas; skicklighet i att undersöka akut smärta och nedsatt funktion i rörelseapparaten och då framför allt från rygg och nacke. Samt att när bedömningen är gjord så inleds behandlingen direkt och patienten upplever ofta en skillnad redan efter en behandling.

Vad är det viktigaste du och dina kollegor bidrar med?

- Här i Järfälla är trycket stort. Det är många patienter som passerar här varje dag och de allra flesta får en professionell bedömning och behandling och är väldigt nöjda. Det är jag stolt över.

Jobba med Mats

Vill du också ha tillfredsställelsen att hjälpa människor varje dag? Här hittar du våra lediga tjänster för kiropraktiker.