icon-newsNyheter

Nyheter

Enkelt att få rådgivning i chatt

Känner du till att du kan chatta med oss via vår digitala tjänst Alltid öppet? Chatt är ett snabbt och smidigt sätt för dig att komma i kontakt med oss och få svar på dina frågor, både om du har en pågående behandling hos oss eller om du funderar på att kontakta oss för något besvär.

Med chatt behöver du inte passa telefontider utan kan sköta dina vårdärenden när det passar dig. Du skriver din fråga och vi svarar på vardagar inom 48 timmar.

Ha koll på din vård i Alltid öppet
Förutom chatt kan vi också erbjuda videomöte och möjlighet för dig att boka och avboka dina besök hos oss via Alltid öppet. Alltid öppet ger dig en samlad överblick över dina vårdkontakter och bokade tider. Om du inte redan har laddat ner appen Alltid öppet rekommenderar vi dig att göra det. Den är kostnadsfri. Alltid öppet finns också som webbversion på alltidoppet.nu

Läs mer om hur Alltid öppet fungerar på deras webbplats.

Alltid öppet
Publicerad: 2024-07-02
Vi erbjuder

Vi erbjuder

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuten hjälper dig att förbättra eller behålla din aktivitetsförmåga så att du blir så självständig som möjligt i din vardag. Målet med insatserna är att förbättra din livskvalitet.

Vi erbjuder exempelvis:

 • Arbetsförmågebedömning
 • Bedömning av aktivitetsförmåga som del av läkarens underlag till Försäkringskassan
 • Bedömning av hjälpmedelsbehov
 • Handrehabilitering
 • Kognitiv utredning via Mindmore
 • Minnesutredning
 • Träning av nedsatta funktioner

 

Dietist

Rätt kost kan ge bättre livskvalitet, förebygga sjukdomar och göra rehabilitering effektivare. Våra dietister ger individuell kostrådgivning och lär dig, utifrån din livssituation, vad du behöver äta för att må bra.

Vi behandlar exempelvis:

 • Diabetes
 • Höga blodfetter
 • Högt blodtryck
 • Intoleranser och allergier
 • Mag- och tarmbesvär
 • Undervikt
 • Ätsvårigheter
 • Övervikt

Fysioterapeut/sjukgymnast

Våra fysioterapeuter och sjukgymnaster kan hjälpa dig att lindra smärta, rehabilitera och förebygga besvär. Vi erbjuder många olika typer av behandlingar och träningsmetoder. Tillsammans gör vi en behandlingsplan utifrån dina behov.

Vi erbjuder exempelvis:

 • Graviditetsrelaterade besvär
 • Huvudvärk
 • Idrottsrelaterade besvär
 • Nack- eller ryggbesvär
 • Nedsatt rörlighet
 • Rehabilitering efter operation eller sjukdom
 • Smärta i leder och muskler
 • Stressrelaterade sjukdomar
 • Undersökning med medicinskt ultraljud
 • Yrsel och balansproblem

Vi har ultraljudsdiagnosticering.

Kiropraktor

Vår kiropraktor diagnostiserar, förebygger och behandlar smärta, stelhet och funktionsnedsättningar i kroppens leder, muskler och nervsystemet.

Vi behandlar exempelvis:

 • Smärta i leder och muskler
 • Smärta i rygg och nacke

Vi har ultraljudsdiagnosticering.

Kognitiv utredning

För att erbjuda rätt insatser är det viktigt att sjukvården vet vilken kognitiv nedsättning en patient har. Vi kan kartlägga den kognitiva funktionen med hjälp av ett digitalt verktyg.

Med hjälp av kognitiva tester som utförs i det digitala verktyg Mindmore kan vi mäta patientens kognitiva funktion. Det används vid sjukdomar som ger kognitiv påverkan som exempelvis depression, demens, postcovid, utmattning, stressrelaterade besvär, neurologiska diagnoser eller kronisk smärta.

Patienter får gör olika test beroende på frågeställning. Resultatet ger ett bra underlag till läkare vid sjukskrivning och för att avgöra vilka insatser som kan hjälpa patienten att klara sin vardag eller komma tillbaka till arbetet.

Neuroteam

Om du har fått en neurologisk sjukdom eller skada och varit inlagd på sjukhus kan du behöva rehabilitering när du skrivs ut. För att få rehabilitering med neuroteam krävs en remiss från sjukhuset. Rehabiliteringen startar direkt vid hemgång.

Neuroteamet består av flera kompetenser som arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut och kurator. Vid behov kopplas även dietist in.

Rehabiliteringen kan ske både i hemmet och på mottagningen.

Grupper och skolor

(inklusive kurser och föreläsningar)

Vi erbjuder olika gruppbehandlingar och skolor där du får lära dig mer eller träna tillsammans med andra som har liknande besvär.

Artrosskola
Du får lära dig mer om vad artros beror på, hur det kan behandlas och vad du själv kan göra för att lindra besvären.

Balansträningsgrupp
Genom att träna balans kan du förbättra din förmåga och minska risken att falla.

Basal kroppskännedom
Vi arbetar med både kropp och själ. Genom enkla rörelseövningar ökar vi din kroppskännedom och förbättrar hållning, rörelsemönster och andning.

Bassängträning
Att träna i vatten är skonsamt. Lederna avlastas samtidigt som vattnets motstånd ger dig styrketräning. Det tränar även din rörlighet.

Höft- och knärehabilitering
Vi tränar rörlighet och styrka för att återfå eller förbättra din funktion. Efter operation är det viktigt att tidigt komma igång med rörelseträning.

IBS-skola
Du får kunskap om kostens påverkan och lär dig undvika rätt saker. Under föreläsningarna får du rådgivning och konkreta tips samt möta andra i samma situation.

Handskola

KOL-skola
Du får lära dig mer om sjukdomen, hur den kan behandlas och hur du kan förbättra din fysiska förmåga. Vi talar även om andningens och kostens betydelse.

Medicinsk yoga
Yoga har avslappnande effekt och ger ökad rörlighet, uthållighet och medveten närvaro. Med fysiska övningar, andningstekniker, avslappning och meditation tränar du in ett ökat fokus och lugn.

Neurogrupp
Genom anpassad styrke- och balansträning förbättrar vi dina individuella möjligheter.

Osteoporosskola
Du får både teoretiska och praktiska kunskaper om orsaker, behandlingar, träning, kost och hjälpmedel. Du tränar balans och styrka.

Parkinsonskola
Du lär dig mer om behandlingar och hjälpmedel, får kunskap om sväljproblematik och kostens betydelse. Du får möta andra i samma situation.

ReDo-grupp

Aktivitetsbalans - ReDo-metoden - innebär att du har en tillfredställande variation mellan olika vardagliga aktiviteter samt att mängden aktiviteter upplevs hanterbar.

Seniorgrupper, Rehabtimmen
Genom att regelbundet träna balans och muskelstyrka ökar du dina möjligheter att vara aktiv. I gruppen tränar du som fått ett individuellt program som du behöver stöd när du ska utföra.

Stavgång
Vill du få bättre effekt av dina promenader? Vi promenerar i grupp i närområdet.

Hjärntrötthetsskola

Träning för nyblivna mammor
En introduktion till träning efter förlossning. Under gruppträffarna får du kunskap om vad du bör tänka på efter förlossning eller kejsarsnitt.

Viktskola
För dig med ett BMI över 25 som vill förändra dina levnadsvanor. Du får råd och stöd i att förändra kost- och levnadsvanor.

Hemrehabilitering

Vi erbjuder rehabilitering i hemmet om du av medicinska skäl har svårt att ta dig till mottagningen. Rehabiliteringen anpassas utifrån din situation och kan både minska smärta samt förbättra funktionen.

Hjälpmedel
Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och landstingets regler för förskrivning.

Bostadsanpassning
Du som har en funktionsnedsättning kan söka bidrag för att anpassa din bostad. För att få bidrag krävs det att anpassningen är nödvändig och inte går att lösa med exempelvis hjälpmedel. Arbetsterapeuten kan ge förslag till anpassningar som du sedan ansöker om hos din kommun.

Vi erbjuder bland annat:

 • Rehabiliteringsträning i hemmet
 • Förskrivning och utprovning av hjälpmedel
 • Fallförebyggande åtgärder
 • Bedömning av boendemiljö
 • Bistå vid anpassning av din bostad
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka digitalt
Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du boka, avboka och omboka fysiska besök och videomöten, se dina kallelser och chatta med oss. Vi använder även Alltid öppet för att skicka meddelanden till dig.
Logga in i Alltid öppet 

Boka via telefon 
Telefon: 08-123 408 30
Telefontid:
Måndagar 10.30-11.30, 13.30-14.30
Tisdagar, torsdagar och fredagar 11-12
Onsdagar 13–14

Det går också att lämna meddelande på telefonsvararen så ringer vi upp.

Avboka tid
Du kan avboka ditt besök i Alltid öppet eller genom att ringa till oss. Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss i god tid, gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Läs mer om hur Alltid öppet fungerar

Öppettider

Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-16

Lunchstängt
Måndag 12-13.30,
Tisdag-fredag 12-12.45

1177:s e-tjänster

Med 1177:s e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller be mottagningen kontakta dig. Likaså kan du läsa din journal och följa dina betalningar i samband med högkostnadsskyddet.

Du loggar in på 1177.se med e-legitimation eller Freja+.

Logga in på 1177:s e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och hitta oss under ”Mottagningar”. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Malin Sandberg

Verksamhetschef, Fysioterapeut

Malin Wadströmer

Enhetschef, Kiropraktor

Olof Enström

Enhetschef, Fysioterapeut

Elsa Ohlsson

Receptionist

Josefin Lindblom Ekman

Receptionist

Anna-Lena Ulin

Neuroteam

Caroline Engström

Arbetsterapeut

Frida De Woul

Neuroteam

Ida Barvéll

Arbetsterapeut

Jessica Moström

Arbetsterapeut

Julia Ulvhag

Arbetsterapeut

Moni Rosenberg

Arbetsterapeut, Rehabkoordinator

Tomas Jerlenius

Arbetsterapeut

Amanda Eriksson

Anna Steenberg

Fysioterapeut

Anna-Karin Bergenfred

Annica Johanzon

Specialist fysisk aktivitet och idrottsmedicin

Berit Nilsdotter

Christel Fredriksson

Jenny Wigholm

Neuroteam

Lina Thorslund

Neuroteam

Lisa Boijort

Malin Rissel

Petra Thelander Rosenqvist

Rasmus Lindberg

Sofia Forsberg

Viktoria Burén

Fysioterapeut

William Arnesson

Camilla Gustafsson

Emma Gustavsson

Helen Rosenlund

Rebecca Ericson

Susanne Erbe

Therese Wettervik

Zandra Larsson

Dietist

Anna Narel

Neuroteam

Emma Gustafsson

Neuroteam

Martin Björk

Kiropraktor

Rasmus Malmström

Kiropraktor

Cecilia Riddebäck Garcia

Neuroteam

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Våra lokaler

Vår mottagning ligger på Biblioteksgången 10/Åkerbyvägen 2, vi finns på våning 3.

Med kollektivtrafik

Om du reser till oss med Roslagsbanan är den närmaste stationen Tibble eller Täby Centrum. Därifrån är det cirka 5-10 min promenad till vår mottagning.

Med bil

Parkeringsgarage (avgiftsbelagd) finns på Åkerbyvägen 2. Parkering finns också i parkeringsgaraget som tillhör Täby Centrum. Ytterligare parkering finns i anslutning till Tibblehallen (fri parkering 3 timmar med p-skiva).

Omklädningsrum

Ta med eget hänglås.

Tänk på våra allergiker
Vi ber dig undvika att ha parfym och andra starka dofter när du kommer till oss med omtanke om patienter som är allergiska.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Sjukresa
Om vården har bedömt att du har behov av sjukresa ber vi dig meddela oss det när du ringer och bokar tid.

Hitta till Rehab Nordost Täby (karta)

Avgifter

Avgifter

Alla landstingsdrivna rehabmottagningar i Stockholms län har samma avgifter.

Du betalar du 275 kronor när du besöker oss, oavsett vilken yrkesgrupp du ska träffa. Om du har frikort, är under 18 år eller äldre än 85 år är det kostnadsfritt. Frikort får du när du betalat 1 400 kronor i vårdkostnader under 1 år.

Vi eftersträvar en kontantfri kassa. Om du har möjlighet, så betala gärna ditt besök med kontokort. Du kan också få en kostnadsfri faktura.

Om du uteblir, ombokar eller lämnar återbud senare än 24 timmar före besöket får debiteras du en avgift på 400 kronor. Detta gäller även barn upp till 18 år, om du är äldre än 85 eller har frikort.

Återbud kan lämnas på telefon. Har du bokat din tid via 1177:s e-tjänster kan du också avboka din tid där.

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här hittar du våra lediga tjänster

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Till toppen