icon-newsNyheter

Nyheter

Rehabilitering efter stroke

Att få en stroke innebär ofta en stor förändring i livet. Både du och dina närstående kan behöva anpassa er till den nya situationen och lära er hantera förändringarna.

Din rehabilitering anpassas efter vilken skada du fått och hur omfattande den är. Träningen är ofta inriktad på att förbättra olika funktioner, som exempelvis språket, din rörelseförmåga eller balans för att du åter ska klara av vardagen. Vid behov kan det också bli aktuellt med hjälpmedel i hemmet för att kompensera en funktion.

Sammansatt vårdteam
Vid en neurologisk skada kan sjukhuset skriva en remiss till vårt neuroteam. Det är ett vårdteam med flera kompetenser som alla bidrar med sin kunskap kring dig som patient. Neuroteamet består av arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut och kurator. Vid behov kopplas också dietist in. Tillsammans stödjer de dig som patient för att du ska återvinna eller behålla bästa möjliga funktion.

Vi erbjuder

Vi erbjuder

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuten hjälper dig att förbättra eller behålla din aktivitetsförmåga så att du blir så självständig som möjligt i din vardag. Målet med insatserna är att förbättra din livskvalitet.

Vi erbjuder bland annat:

 • Bedömning av aktivitetsförmåga som del av läkarens underlag till Försäkringskassan
 • Handrehabilitering
 • Minnesutredning
 • Arbetsförmågebedömning
 • Förskrivning och utprovning av hjälpmedel för både fysiska och kognitiva besvär
 • Struktur och planering av vardagen
Senast ändrad: 2020-05-12

Dietist

Rätt kost kan ge bättre livskvalitet, förebygga sjukdomar och göra rehabilitering effektivare. Våra dietister ger individuell kostrådgivning och lär dig, utifrån din livssituation, vad du behöver äta för att må bra.

Våra dietister behandlar exempelvis:

 • Diabetes
 • Höga blodfetter
 • Högt blodtryck
 • Intoleranser och allergier
 • Mag- och tarmbesvär
 • Undervikt
 • Ätsvårigheter
 • Övervikt
Senast ändrad: 2020-05-12

Fysioterapeut/sjukgymnast

Våra fysioterapeuter och sjukgymnaster kan hjälpa dig att lindra smärta, rehabilitera och förebygga besvär. Vi erbjuder många olika typer av behandlingar och träningsmetoder. Tillsammans gör vi en behandlingsplan utifrån dina behov.

Det kan exempelvis handla om:

 • Huvudvärk
 • Nack- eller ryggbesvär
 • Rehabilitering efter operation eller sjukdom
 • Neurologisk rehabilitering
 • Smärta i leder och muskler
 • Stressrelaterade sjukdomar
 • Yrsel och balansproblem
 • Idrottsrelaterade besvär
 • Graviditetsrelaterade besvär
 • Övervikt
 • Motoriska bedömningar av barn
 • Smärta i underliv och bäckenbotten
 • Förskrivning och utprovning av hjälpmedel
 • Cancerrelaterade besvär
Senast ändrad: 2022-04-06

Kiropraktor

Vår kiropraktor diagnostiserar, förebygger och behandlar smärta, stelhet och funktionsnedsättningar i kroppens leder, muskler och nervsystemet.

Några vanliga besvär vi behandlar är:

 • Ryggont
 • Smärta i leder och muskler
 • Ont i nacken
 • Ont i axlar
Senast ändrad: 2020-05-12

Grupper och skolor

(inklusive kurser och föreläsningar)

Vi erbjuder olika gruppbehandlingar och skolor där du får lära dig mer eller träna tillsammans med andra som har liknande besvär.

Artrosskola
Du får lära dig mer om vad artros är, hur det kan behandlas och vad du själv kan göra för att lindra besvären. I samband med artrosskolan erbjuds handledd träning.

Balansskola
För dig som fått en försämrad balans. Vi erbjuder dig information och träning i grupp i syfte att förbättra din balans för en ökad trygghet i din vardag.

Basal kroppskännedom
Vi arbetar med både kropp och själ. Genom enkla rörelseövningar ökar vi din kroppskännedom och förbättrar hållning, rörelsemönster och andning.

Bassängträning
För dig som bedöms vara i behov av bassängträning erbjuder vi både individuella och ledarledda pass.

KOL-skola
Du får lära dig mer om sjukdomen, hur den behandlas och hur du kan förbättra din fysiska förmåga. Teoritillfällen varvas med träning i grupp. I skolan medverkar fysioterapeut, dietist, läkare och arbetsterapeut.

Medicinsk yoga
Yoga har avslappnande effekt och ger ökad rörlighet och styrka. Med fysiska övningar, andningstekniker, avslappning och meditation stärker du kroppen. På mottagningen erbjuds yoga med flera olika inriktningar.

Träning vid neurologisk sjukdom
Genom anpassad styrke- och balansträning förbättrar vi dina individuella möjligheter.

Parkinsongrupp
Cirkelträning med fokus på styrka, balans, koordination och rörlighet. I gruppen får du träffa andra personer med parkinson och utbyta erfarenheter.

Plastikskola
Träningsgrupp för dig som fått en konstgjord höft- eller knäled. Du får en individuell genomgång, information och möjlighet till handledd träning i grupp.

Seniorgrupper
Genom att regelbundet träna balans och muskelstyrka ökar du dina möjligheter att vara aktiv. I gruppen tränar du som fått ett individuellt program som du behöver stöd när du ska utföra.

Stresshantering
För dig som har stressrelaterade besvär som begränsar dig. Du får kunskap om metoder för att motverka stress och finna återhämtning.

Viktminskningsgrupp
För dig med ett BMI över 25 som vill förändra dina levnadsvanor. Du får råd och stöd i att förändra kost- och levnadsvanor samt handledd träning i grupp.

Viktskola barn
I viktskolan får barn med övervikt och föräldrar kunskap om kost och motion. Praktiska råd och tips hjälper er ändra era vanor. Föreläsningar för barn och föräldrar varvas med fysisk aktivitet.

Senast ändrad: 2020-05-12

Hemrehabilitering

Vi erbjuder rehabilitering i hemmet om du av medicinska skäl har svårt att ta dig till mottagningen. Rehabiliteringen anpassas utifrån din situation och kan både minska smärta samt förbättra funktionen.

Hjälpmedel
Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och landstingets regler för förskrivning.

Bostadsanpassning
Du som har en funktionsnedsättning kan söka bidrag för att anpassa din bostad. För att få bidrag krävs det att anpassningen är nödvändig och inte går att lösa med exempelvis hjälpmedel. Arbetsterapeuten kan ge förslag till anpassningar som du sedan ansöker om hos din kommun.

Vi erbjuder bland annat:

 • Rehabiliteringsträning i hemmet
 • Förskrivning och utprovning av hjälpmedel som t ex hygienhjälpmedel, gånghjälpmedel och rullstolar
 • Fallförebyggande åtgärder
 • Bedömning av boendemiljö
 • Bistå vid anpassning av din bostad
 • Dietistkontakt i hemmet
Senast ändrad: 2020-05-12

Neuroteam

Om du har fått en neurologisk sjukdom eller skada och varit inlagd på sjukhus kan du behöva rehabilitering när du skrivs ut. För att få rehabilitering med neuroteam krävs en remiss från sjukhuset. Rehabiliteringen startar direkt vid hemgång.

Neuroteamet består av flera kompetenser som arbetsterapeut, logoped, fysioterapeut, socionom och kurator. Vid behov kopplas även dietist in.

Rehabiliteringen kan ske både i hemmet och på mottagningen.

Senast ändrad: 2020-05-12

Rehabilitering efter covid-19

Efter covid-19 kan du under lång tid känna dig svag i musklerna, ha sämre lungfunktion, få hjärtklappning, vara trött och orkeslös. Vi erbjuder anpassad rehabilitering efter dina behov.

Se våra filmer där vi visar övningar som kan underlätta för dig med andningsbesvär. 

Covid-19-rehabilitering

Senast ändrad: 2021-02-02
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka tid via webben
Med 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt boka, omboka och avboka tid. Du använder e-legitimation eller sms och lösenord för att logga in på e-tjänsterna. Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänster

Boka tid via appen Alltid öppet
Med appen Alltid öppet kan du enkelt boka tid hos oss. Ladda ner appen Alltid öppet. Logga in säkert med mobilt BankID. Gå in under rubriken ”Boka tid på mottagning”. Välj vår mottagning och vilken yrkeskategori du vill träffa. Boka en tid som passar dig.

Videomöte via appen Alltid öppet
Vi kan erbjuda dig videomöte med fysioterapeut/sjukgymnast, kiropraktor, arbetsterapeut eller dietist. På så vis kan du enkelt möta oss på en plats som passar dig. Du bokar och genomför videomötet i appen Alltid öppet. Vården kan också boka videomöte med dig. Videomöte har samma pris som besök på mottagning. Frikort gäller. Videomöten betalas via faktura. Läs mer om hur appen Alltid öppet fungerar.

Chatt
Du kan chatta med oss i appen Alltid öppet. Vi svarar på din fråga inom 48 timmar på vardagar. Det är kostnadsfritt.

Boka tid via telefon
Telefon: 08-123 450 50
Telefontid: Måndag-torsdag 8.30-15 och fredag 8.30-14.30

Avboka tid

Om du inte kan komma till ditt bokade besök på mottagningen finns möjligheten att omboka till videobesök. Ring receptionen 08-123 450 50.

Om du ändå måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk

Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Öppettider

- Måndag 8-18.30
- Tisdag 8-17
- Onsdag 8-17
- Torsdag 8-19
- Fredag 8-15

1177:s e-tjänster

Med 1177:s e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller be mottagningen kontakta dig. Likaså kan du läsa din journal och följa dina betalningar i samband med högkostnadsskyddet.

För att logga in på e-tjänsterna på 1177.se kan du antingen använda e-legitimation eller sms och lösenord. Du behöver vara folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt personnummer för att använda e-tjänsterna.

Logga in på 1177:s e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och hitta oss under ”Mottagningar”. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177 Vårdguidens e-tjänser 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Therese Rykatkin

Enhetschef

Jaana Gustavsson

Enhetschef

Andrea Robleto Herrerra

Administration

Anna-Karin Mangat

Reception

Sophia Meijer

Administration

Dick Nyström

Kiropraktor

Andrea Eggers

Hemrehab

Anna Dahlström

Mental hälsa, led- och muskelsmärta

Christina Skånberg

Specialist inom äldres hälsa,neurlogiska sjukdomar, yrsel, KOL/astma

Christoffer Klavdianos

Hemrehab

Daniella Hagman

Föräldraledig

Eva Glebenius

Höft-/knäplastik, långvarig smärta, graviditetsrelaterad smärta

Eva Nolgren

Hemrehab

Fanny Flobrant

Motions- och idrottsskador, led- och muskelsmärta, gravida/efter förlossning, yrsel

Frank Vesanto

Hemrehab

Fredrik Holwaster

Led- och muskelsmärta, motions- och idrottsskador

Frida Björnheim

Neurologiska sjukdomar, motoriska bedömningar

Hannah Berntsson

Hemrehab

Jessica Lundberg

OMT steg 2 , led- och muskelsmärta

Jessica Wu Liu

Led- och muskelsmärta

Johanna Bergman

Led- och muskelsmärta, motoriska bedömningar

Jonas Skoglund

Led- och muskelsmärta

Karolina Lindström

Hemrehab

Katarina Gusting

Gravida/efter förlossning, bäckenbottenrelaterade besvär, hjärtkärlsjukdomar

Laura Bohlin

Hemrehab, hjärtkärlsjukdomar

Lena Pontén

Hemrehab

Lisa Ström

Led- och muskelsmärta

Maria Kissling

Hemrehab

Marian Tutu

Led- och muskelsmärta

Marie Lundin

Led- och muskelsmärta

Marja Moisio

Mental hälsa

Sofia Esbjörnsson

Gravida/efter förlossning, bäckenbottenrelaterade besvär, muskel- och ledsmärta

Suzanne Annetorp

Neurologiska sjukdomar

Tobias Rehnman

Led- och muskelsmärta, mental hälsa

Tomas Sjöberg

Led- och muskelsmärta

Anna Olsson

Hemrehab

Ida Whalström

Hemrehab

Juan Valenzuela Barlow

Handmottagning, hemrehab

Li-Yu Chen

Hemrehab

Mirella Antonilli

Hemrehab, struktur & strategier

Nathalie Karlström

Handmottagning, hemrehab

Niklas Jacobsson

Handmottagning

Sanna Svedlund

Föräldraledig

Shai David

Hemrehab

Tove Ladman Sporsén

Hemrehab

Caroline Altemark

Mottagning och hemrehab

Josefin Söderberg

Mottagning

Manne Persson

Mottagning och hemrehab

Renée Sollenberg

Hemrehab

Vera Mielke

Mottagning och hemrehab

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Våra lokaler
Vi finns på Rosenlunds sjukhus, Tideliusgatan 12, entréplanet, korridor E.

Med kollektivtrafik
Om du reser till oss med kollektivtrafik finns följande alternativ: 
Tunnelbana Röd linje till Mariatorget, därifrån är det cirka 700 meters promenad till vår mottagning.
Buss 3, 4 och 164 till hållplats Rosenlund, därifrån är det cirka 200 meters promenad till oss.
Pendeltåg till Södra station, därifrån är det cirka 450 meter att gå.

Med bil
Vi har begränsade parkeringsmöjligheter utanför mottagningen. För dig som kommer med bil är ett alternativ att parkera i parkeringshus där det finns fler platser. Parkeringen är avgiftsbelagd.

Gym och bassäng
Vi har ett välutrustat gym och en bassäng i våra lokaler. Det finns separata omklädningsrum för män och kvinnor med låsbara skåp. Du kan ta med dig ett eget hänglås eller köpa ett i receptionen.

Tänk på våra allergiker
Vi ber dig undvika att ha parfym och andra starka dofter när du kommer till oss med omtanke om patienter som är allergiska.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Sjukresa
Om vården har bedömt att du har behov av sjukresa ber vi dig meddela oss det när du ringer och bokar tid.

Hitta till Södermalms rehab (karta)

Avgifter

Avgifter

Alla landstingsdrivna rehabmottagningar i Stockholms län har samma avgifter.

Du betalar du 250 kronor när du besöker oss, oavsett vilken yrkesgrupp du ska träffa. Om du har frikort, är under 18 år eller äldre än 85 år är det kostnadsfritt. Frikort får du när du betalat 1 300 kronor i vårdkostnader under 1 år.

Vi eftersträvar en kontantfri kassa. Om du har möjlighet, så betala gärna ditt besök med kontokort. Du kan också få en kostnadsfri faktura.

Om du uteblir, ombokar eller lämnar återbud senare än 24 timmar före besöket får debiteras du en avgift på 400 kronor. Detta gäller även barn upp till 18 år, om du är äldre än 85 eller har frikort.

Återbud kan lämnas på telefon. Har du bokat din tid via 1177 Vårdguidens e-tjänster kan du också avboka din tid där.

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här hittar du våra lediga tjänster

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Till toppen