icon-newsNyheter

Nyheter

Behandling utifrån dina behov

Du behöver inte ha någon remiss för att komma till oss utan är välkommen att själv kontakta vår rehabmottagning. Vi erbjuder rehabilitering efter dina förutsättningar och ger dig personlig rådgivning och stöd.

När du kommer till oss gör vi en individuell bedömning av ditt behov av rehabilitering. Vi har kompetens inom ett brett spektrum av behandlingar och träningsmetoder. Din behandlare kommer erbjuda insatser som är lämpliga utifrån din hälsosituation.

Hos oss arbetar ofta flera yrkesgrupper tillsammans kring dig som patient. Vi kopplar in de kompetenser som behövs för att förbättra din funktionsförmåga. Målet är att skapa villkor och förutsättningar för ett aktivt liv.

Välkommen att kontakta oss!

Publicerad: 2024-06-10
Vi erbjuder

Vi erbjuder

Arbetsterapeut

Arbetsterapeuten hjälper dig att förbättra eller behålla din aktivitetsförmåga så att du blir så självständig som möjligt i din vardag. Målet med insatserna är att förbättra din livskvalitet.

Vi erbjuder bland annat:

 • Avgipsning av ickeopererade handleds- och fingerfrakturer
 • Bedömning av funktion och aktivitetsförmåga (arbetsförmågebedömning) efter remiss från läkare som del av läkarens underlag till Försäkringskassan.
 • Handrehabilitering
 • Hjälpmedelsförskrivning
 • Minnesutredning
 • Struktur och planering av vardagen
 • Träning av nedsatta funktioner
 • Utprovning och förskrivning av hjälpmedel för både fysiska och kognitiva besvär

Dietist

Rätt kost kan ge bättre livskvalitet, förebygga sjukdomar och göra rehabilitering effektivare. Våra dietister ger individuell kostrådgivning och lär dig, utifrån din livssituation, vad du behöver äta för att må bra.

Våra dietister behandlar exempelvis:

 • Diabetes
 • Höga blodfetter
 • Högt blodtryck
 • Intoleranser och allergier
 • Mag- och tarmbesvär
 • Undervikt
 • Ätsvårigheter
 • Övervikt

Fysioterapeut/sjukgymnast

Våra fysioterapeuter och sjukgymnaster kan hjälpa dig att lindra smärta, rehabilitera och förebygga besvär. Vi erbjuder många olika typer av behandlingar och träningsmetoder. Tillsammans gör vi en behandlingsplan utifrån dina behov.

Det kan exempelvis handla om:

 • Huvudvärk
 • Nack- eller ryggbesvär
 • Nedsatt rörlighet
 • Rehabilitering efter operation eller sjukdom
 • Smärta i leder och muskler
 • Stressrelaterade sjukdomar
 • Yrsel och balansproblem
 • Idrottsrelaterade besvär
 • Graviditetsrelaterade besvär
 • Ultraljud

Kiropraktor

Vår kiropraktor diagnostiserar, förebygger och behandlar smärta, stelhet och funktionsnedsättningar i kroppens leder, muskler och nervsystemet.

Några vanliga besvär vi behandlar är:

 • Ryggont
 • Smärta i leder och muskler
 • Ont i nacken
 • Ont i axlar

Kognitiv utredning

För att erbjuda rätt insatser är det viktigt att sjukvården vet vilken kognitiv nedsättning en patient har. Vi kan kartlägga den kognitiva funktionen med hjälp av ett digitalt verktyg.

Med hjälp av kognitiva tester som utförs i det digitala verktyg Mindmore kan vi mäta patientens kognitiva funktion. Det används vid sjukdomar som ger kognitiv påverkan som exempelvis depression, demens, postcovid, utmattning, stressrelaterade besvär, neurologiska diagnoser eller kronisk smärta.

Patienter får gör olika test beroende på frågeställning. Resultatet ger ett bra underlag till läkare vid sjukskrivning och för att avgöra vilka insatser som kan hjälpa patienten att klara sin vardag eller komma tillbaka till arbetet.

Grupper och skolor

(inklusive kurser och föreläsningar)

Vi erbjuder olika gruppbehandlingar och skolor där du får lära dig mer eller träna tillsammans med andra som har liknande besvär.

Artrosskola
Du får lära dig mer om vad artros beror på, hur det kan behandlas och vad du själv kan göra för att lindra besvären.

Balansträning
Genom att träna balans kan du förbättra din förmåga och minska risken att falla.

Fallprevention
Vi erbjuder en studiecirkel till dig som är över 65 år och bor i eget boende. Syftet är att förebygga fall genom ökad kunskap om hur fallolyckor kan förebyggas.

Handträningsgrupp för patienter med artros
Värmebehandling med paraffin i kombination med rörelseträning. Ergonomisk information, information om artros, hjälpmedel och egenvård.

Höft- och knärehabilitering
Efter operation är det viktigt att tidigt komma igång med rörelseträning. Vi tränar rörlighet och styrka för att återfå eller förbättra din funktion. 

KOL-skola
Du får lära dig mer om sjukdomen, hur den kan behandlas och hur du kan förbättra din fysiska förmåga. Vi talar även om andningens och kostens betydelse.

Osteoporosskola
Du får både teoretiska och praktiska kunskaper om orsaker, behandlingar, träning, kost och hjälpmedel. Du tränar balans och styrka.

Seniorgrupper
Genom att regelbundet träna balans och muskelstyrka ökar du dina möjligheter att vara aktiv. I gruppen tränar du som fått ett individuellt program som du behöver stöd när du ska utföra.

Viktgrupp vuxna
De flesta av oss tycker att det är svårt att ändra sina vanor. Men även små genomtänkta förändringar kan ge stora effekter för hälsan. Här får du råd och stöd i att förändra ditt ätbeteende och dina matvanor.

Hemrehabilitering

Vi erbjuder rehabilitering i hemmet om du av medicinska skäl har svårt att ta dig till mottagningen. Rehabiliteringen anpassas utifrån din situation och kan både minska smärta samt förbättra funktionen.

Hjälpmedel
Om du har en funktionsnedsättning eller råkat ut för en skada kan hjälpmedel öka dina möjligheter att leva ett aktivt och självständigt liv. Behovet av hjälpmedel bedöms utifrån din situation och landstingets regler för förskrivning.

Bostadsanpassning
Du som har en funktionsnedsättning kan söka bidrag för att anpassa din bostad. För att få bidrag krävs det att anpassningen är nödvändig och inte går att lösa med exempelvis hjälpmedel. Arbetsterapeuten kan ge förslag till anpassningar som du sedan ansöker om hos din kommun.

Arbetsterapeuten, fysioterapeuten och dietisten kommer hem dig till, antingen tillsammans eller enskilt, utifrån behov. Vi samverkar med hemtjänst samt med läkare och distriktssköterska i hemsjukvården.

Exempel på insatser:

 • Träning av rörelseförmåga, balans och vardagliga aktiviteter.
 • Kostrådgivning, provar ut hjälpmedel och ger förslag till bostadsanpassning.
Kontakt

Kontakt

Boka tid

Boka digitalt
Använd vår digitala tjänst Alltid öppet. Där kan du boka, avboka och omboka fysiska besök och videomöten, se dina kallelser och chatta med oss. Vi använder även Alltid öppet för att skicka meddelanden till dig.
Logga in i Alltid öppet 

Boka via telefon 
Telefon: 08-123 365 40
Ring för samtalsbokning. Röstbrevlåda för återbud är öppen dygnet runt.

Avboka tid
Du kan avboka ditt besök i Alltid öppet eller genom att ringa till oss. Om du måste avboka din tid ska detta göras senast 24 timmar före besöket. Om du uteblir utan giltigt skäl eller avbokar för sent kommer du att debiteras 400 kronor för besöket. Detta gäller även om du har frikort, är under 18 år eller är äldre än 85 år.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss i god tid, gärna redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Läs mer om hur Alltid öppet fungerar

Öppettider

Vardagar: 8-16.30

1177:s e-tjänster

Med 1177:s e-tjänster kan du på ett enkelt och säkert sätt kontakta vården. Du kan till exempel boka, omboka och avboka tid eller be mottagningen kontakta dig. Likaså kan du läsa din journal och följa dina betalningar i samband med högkostnadsskyddet.

Du loggar in på 1177.se med e-legitimation eller Freja+.

Logga in på 1177:s e-tjänster

Lämna synpunkter

Vi vill gärna veta vad du tycker. Dina synpunkter är viktiga för att vi ska fortsätta utvecklas och förbättras.

Du kan enkelt lämna dina synpunkter eller klagomål till oss via e-tjänsten Synpunkter och klagomål på 1177.se. Du får svar till din inkorg på 1177.se inom fyra veckor. Logga in på 1177.se och hitta oss under ”Mottagningar”. Där finns en länk till e-tjänsten.

Logga in på 1177:s e-tjänster 

Du kan också välja att lämna dina synpunkter anonymt. Då fyller du i detta formulär

Om du vill lämna synpunkter för någon annans räkning behöver ni båda fylla i denna fullmakt och skicka till oss.

Vi som jobbar här

Vi som jobbar här

Ann Ekström

Enhetschef, arbetsterapeut

Praktiskt vid besök

Praktiskt vid besök

Våra lokaler

Vår mottagning ligger i Mörby Centrum på plan 5, ingång via Danderyds vårdcentral. Följ skyltar i hissen.

Med kollektivtrafik
Om du reser till oss med kollektivtrafik är den närmaste busshållplatsen och t-banestationen, Mörby centrum.

Med bil
För dig som kommer med bil finns möjlighet att parkera i Mörby centrums garage. Parkering är avgiftsfri med parkeringsskiva i 2 timmar.

Gym och omklädningsrum
Vi har ett välutrustat gym i våra lokaler. Det finns separata omklädningsrum för män och kvinnor med låsbara skåp. 

Samarbete med andra vårdgivare
Vi har ett nära samarbete med Danderyds vårdcentral, barnläkarmottagning och BVC som finns i samma lokaler som oss. Vi har även ett nära samarbete med andra vårdcentraler i närområdet och erbjuder teambesök med läkare, distriktssköterska och psykolog för gemensam bedömning tillsammans med patienten. Vårt upptagningsområde för hembesök är Danderyds kommun.

Tänk på våra allergiker
Vi ber dig undvika att ha parfym och andra starka dofter när du kommer till oss med omtanke om patienter som är allergiska.

Tolk
Om du behöver tolk under ditt besök så ordnar vi det. Meddela oss redan när du bokar ditt besök. Tolk är gratis för dig som patient.

Sjukresa
Om vården har bedömt att du har behov av sjukresa ber vi dig meddela oss det när du ringer och bokar tid.

Hitta till Danderyds rehab (karta)

Avgifter

Avgifter

Alla landstingsdrivna rehabmottagningar i Stockholms län har samma avgifter.

Du betalar du 275 kronor när du besöker oss, oavsett vilken yrkesgrupp du ska träffa. Om du har frikort, är under 18 år eller äldre än 85 år är det kostnadsfritt. Frikort får du när du betalat 1 400 kronor i vårdkostnader under 1 år.

Vi eftersträvar en kontantfri kassa. Om du har möjlighet, så betala gärna ditt besök med kontokort. Du kan också få en kostnadsfri faktura.

Om du uteblir, ombokar eller lämnar återbud senare än 24 timmar före besöket får debiteras du en avgift på 400 kronor. Detta gäller även barn upp till 18 år, om du är äldre än 85 eller har frikort.

Återbud kan lämnas på telefon. Har du bokat din tid via 1177:s e-tjänster kan du också avboka din tid där.

Sök jobb

Sök jobb

Lediga jobb

Här hittar du våra lediga tjänster

Kom och arbeta hos oss!

Här gör du skillnad varje dag, och en dag är nästan aldrig den andra lik.

Hos oss finns meningsfulla, roliga och spännande arbeten med goda karriärmöjligheter. Som en av Sveriges största vårdgivare kan vi erbjuda stora utvecklingsmöjligheter inom exempelvis forskning, specialisering eller ledarskap. Vi har stort fokus på utvecklingsfrågor. Vi lär av varandra och arbetar ständigt för att hitta bra arbetsformer. Allt för att på bästa sätt kunna möta och ta hand om alla som kommer till oss.

Våra verksamheter bedrivs i trivsamma lokaler i nära anslutning till kommunikationer. Det råder ingen tvekan om att Sveriges viktigaste arbeten finns hos oss inom vården.

Gemensam värdegrund och medarbetare vi söker

Vi vill självklart att du delar vår gemensamma värdegrund: patientens fokus, allas lika värde och arbetsglädje. Utöver den bör du ha en god klinisk kompetens, stort engagemang och vara genuint intresserad av att förändra många människors liv.

Är du intresserad av administrativt arbete, krävs det inte alltid att du har klinisk kompetens.

Aktuella tjänster hittar du på Stockholms läns landstings webbplats

Till toppen