Solna Sundbyberg Rehab söker legitimerad Fysioterapeut!

Solna Sundbyberg Rehab söker leg. Fysioterapeut

Stockholms läns sjukvårdsområde, Primärvård, Rehab Nordväst

VI behöver nu förstärka vår personalgrupp med en fysioterapeut.

Bli en del av vårt kompetenta gäng! Vi söker nu en (ev. flera) legitimerad fysioterapeut till Solna-Sundbyberg Rehab

Om oss:

Rehab Nordväst erbjuder primärvårdsrehabilitering i kommunerna Solna, Sundbyberg, Märsta–Sigtuna, Järfälla och Upplands Bro. Vi har fyra mottagningar med ca 130 medarbetare bestående av arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietister, logopeder, kuratorer, kiropraktorer och undersköterskor. Solna Sundbyberg Rehab är beläget i trivsamma lokaler nära pendeltåg och bussar. Vårt huvudsakliga uppdrag är hemrehabilitering i anslutning till slutenvården, underlätta kvarboende i hemmet samt i övrigt förekommande arbetsuppgifter i primärvården men även mottagningsarbete och bassängrehabilitering. Vårt arbete präglas av arbetslust och stort engagemang i våra patienter. Du kan läsa mer om oss på Solna Sundbyberg rehab (regionstockholm.se)

Vi erbjuder:

Inom SLSO finns goda möjligheter för att du som medarbetare ska utvecklas och bli riktigt bra inom din profession. På vårt intranät finns information för dig som nyanställd som stöd i din introduktion när du börjar hos oss. Vi har ett antal obligatoriska utbildningar och utöver detta finns ytterligare möjligheter till kompetensutveckling. Vi erbjuder regelbundet olika utbildningar efter ditt behov och har även ett väl inarbetat introduktionsprogram.

Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och en bra balans mellan arbete och privatliv.
Vi erbjuder också våra medarbetare förmåner såsom flexibla arbetstider, fri öppen hälso- och sjukvård, friskvårdsersättning, möjlighet till friskvård på arbetstid när verksamheten så tillåter samt tjänstepension mm. Du kan läsa mer om det på Förmåner hos Stockholms läns sjukvårdsområde (regionstockholm.se)

Arbetsbeskrivning:

Arbetet innebär alla förekommande arbetsuppgifter för fysioterapeut på rehab inom primärvården. Som sjukgymnast/fysioterapeut i primärvården träffar du patienter i alla åldrar med många olika sjukdomar och besvär. Arbetet består av bedömning och behandling av patienter, individuellt och i grupp (bland annat bassänggrupper). Du kommer att arbeta framför allt inom hemrehabilitering, där du ofta arbetar i team med arbetsterapeut. I det dagliga arbetet ingår samverkan med övriga yrkeskategorier på enheten och med vårdgrannar. Arbetet ställer krav på bred kompetens och självständighet. Arbete på vår mottagning kan även förekomma. Handledning av studenter ingår också i ditt uppdrag. Dokumentation sker i TakeCare.

Kravspecifikation:

Du är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Erfarenhet av att ha arbetat i svensk sjukvård, gärna primärvårdsrehabilitering är meriterande. God datorvana och erfarenhet av journalsystemet TakeCare är meriterande. B-körkort är ett krav.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Heltid 100% 40 tim/vecka. Provanställning kan komma att tillämpas. Arbetstid måndag-fredag. Tillträde efter överenskommelse. 

Personliga egenskaper:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet vilket innebär att du:

  • Förenar självständigt arbete med god samarbetsförmåga
  • Kan hantera olika typer av situationer och är bra på att kommunicera
  • Är lyhörd, hanterar oförutsedda händelser och är serviceinriktad
  • Har en positiv attityd till utveckling av verksamheten utifrån nya krav och förutsättningar
  • Är intresserad av den äldre patienten. Eftersom vi ibland arbetar i patientens hem måste du klara av att vistas i miljöer med husdjur/pälsdjur och inte vara känslig för röklukt.

Övrig information: 

Vi kommer löpande att gå igenom ansökningar och kan kalla till intervju innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för intern omplacering, enligt gällande regelverk.

Vid patientnära arbete inom Stockholms läns sjukvårdsområde:
- tillämpas registerkontroll före beslut om anställning enligt gällande riktlinje.
- ska medarbetare som kommer att ha patientkontakt genomgå nyanställningsundersökning, enligt gällande direktiv, vilket sker genom företagshälsovården innan anställning.
- krävs, förutom svensk yrkeslegitimation, goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1 enligt den gemensamma europeiska referensramen (GERS). Samma krav är vägledande vad gäller icke-legitimerad personal med patientkontakt.

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare med 11 600 medarbetare. Vi erbjuder hälso- och sjukvård i Region Stockholms regi inom psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, närakuter, somatisk specialistvård, habilitering och hälsa samt hjälpmedel. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver vi forskning, utbildning och utveckling. Läs mer om SLSO här.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm